רילוקיישן לקפריסין

what.jpg

רילוקיישן לקפריסין - כל מה שצריך לדעת

רילוקיישן לקפריסין הפך בשנים האחרונות לאופציה פופולרית במיוחד עבור משפחות ישראליות המחפשות איכות חיים גבוהה, קרבה גאוגרפית לישראל ומערכת מיסוי נוחה. ללא ספק קפריסין הפכה להיות יעד מרכזי עבור ישראלים בכל הנוגע להשקעות נדל"ן בזכות המחירים הנוחים התשואות הגבוהות, עם זאת התקופה המאתגרת במדינת ישראל השפיעה על רבים ופתחה עבורם את המחשבה על רילוקיישן לקפריסין, גם אם זה לכמה שנים בודדות. בעמוד נספר בכללי על קפריסין.

מוזמנים לקרוא את המאמר המפורט של רילוקיישן לקפריסין על ידי לחיצה על "למידע המקיף".
מעבר לכך, אנחנו בחברת Winest Group, מלווים לקוחות ברכישת נדל"ן ורילוקיישן בקפריסין מא' ועד ת'. מוזמנים לפנות אלינו במידה ויש לכם שאלות נוספות לאחר שתקראו את המאמר.

למה כדאי לעבור לקפריסין?

advantage.jpg

ויזות ותהליך מעבר

1. ויזת תושבות (Temporary Residency - Pink Slip): מיועדת לשהייה ארוכת טווח בקפריסין, וניתנת לחידוש מדי שנה. יש דרישות לקבלת הויזה וחלק מהן הם הוכחת הכנסה קבועה מחוץ לקפריסין ולא ניתן לעבוד בשוק המקומי.
2. ויזת משקיעים (Permanent Residency - Category 6.2): ניתנת למי שרוכש נכס חדש בשווי של לפחות €300,000. גם פה יש צורך להוכיח הכנסה של 50 אלף אירו לאדם יחיד וכ-65 אלף אירו לזוג כהכנסה שנתית.
3. ויזת תושבות לדרכון אירופאיYellow Slip : מיועדת לאדם המחזיק בדרכון אירופאי ומעוניין לשהות בקפריסין יותר מ-90 ימים. תצטרכו להוכיח הכנסה מחוץ לקפריסין או שיש להם עבודה בקפריסין.
4. פתיחת חברה בקפריסין: ניתן לפתוח חברה בקפריסין ולהעסיק את עצמך בחברה. כמחזיק בדרכון ישראלי בלבד, יש להעביר כ-200,000 אירו לחשבון החברה וניתן להשתמש בכסף למשכורות, רכישת נדל"ן ועוד'.
5. ויזת עבודה: נדרשת למי שמתכנן לעבוד באי; דורשת אישור מעסיק מקומי

*אין לראות במידע המצורף כייעוץ או המלצה ועליכם לשוחח עם עורך דין קפריסאי על מנת להבין את הקריטריונים המלאים לקבלת ויזה המתאימה ביותר עבורכם.
recruitment.jpg

זה לא זול כמו שחושבים

בכל וובינר שאני מקיים ואפילו בכתבה בטלוויזיה הצהרתי באופן חד משמעית שהחיים בקפריסין לא זולים כמו שחושבים. יש המון משפחות שמתקשרות ובטוחות ש-15 אלף שקל חודשי מספיק לחיים מעולים בקפריסין ונשאר עודף בכיס להשקעות. אז התשובה היא לא! החיים בקפריסין כמעט יקרים כמו החיים בישראל ולא בגלל המחירים בסופר אלא בגלל החינוך הפרטי של הילדים, מחיר החשמל ועלות הביטוח הרפואי למשפחה. החינוך הפרטי בקפריסין עולה בממוצע בין 600-900 אירו חודשי לילד, ככה שאם יש לכם 3 ילדים (כמו הממוצע בישראל) אז תצטרכו לשלם כ-2000 אירו חודשי עבור לימודים וזה לא תמיד כולל חוגים, ספרים, הסעות וכו'. לכן, תחשבו שהעלויות שלכם יהיו כמעט זהות לעלויות בישראל. באופן כללי, אני מספר ככלל אצבע למשפחות שעליכם להרוויח לפחות 25 אלף שקל נטו חודשי עבור משפחה עם 2 ילדים שמתכוונים לשכור דירה/בית. כמובן שרמת החיים משתנה בין משפחה למשפחה.

על מנת שתוכלו לחזור ולנשום אסביר שהחיסכון הגדול מגיע כשמנתקים תושבות ומשלמים מס בקפריסין בלבד. משפחה שניתקה תושבות בישראל ומשלמים מיסים רק בקפריסין עלולה לחסוך מאות אלפי שקלים בשנה.

חסרונות שיש לקחת בחשבון

קשה יותר למצוא משרות מקומיות ביחס לישראל. מעבר לכך, השכר בקפריסין נמוך בהשוואה לישראל ולכן אל תנסו להגיע לקפריסין ללא עבודה מסודרת מראש.

אפשר להגיד לכאורה שאין ארנונה בקפריסין ולכן הפיתוח העירוני והסביבתי לוקה בחסר בהשוואה לישראל ולמדינות אירופה. יש חוסר במדרכות בכפרים, גנים ציבוריים, פארקים ואפילו תאורה בכבישים הראשיים במדינה. המדינה מתפתחת ולכן בונים ומשפרים את התשתיות היום. 

שירותי הבריאות הציבוריים פחות מתקדמים מהמערכת הפרטית. אני ממליץ ללקוחות לרכוש ביטוח בריאות פרטי המאפשר גם להגיע לטיפולים בישראל במידת הצורך. מוזמנים לקרוא מאמר שכתבתי בנושא ביטוח בריאות.

למרות הקרבה, עדיין מדובר במעבר למדינה זרה. המחשבה שנגיע כל שבועיים לישראל לא באמת יוצאת לפועל כשיש ילדים. מעבר לכך, כשחושבים על ניתוק תושבות, צריך לזכור שיש לנו מספר ימים מוגבל שנוכל להגיע לישראל ולכן קחו בחשבון שהמשפחה תצטרך להגיע ברוב המקרים לישראל ולא הפוך.

איך הליווי שלנו יכול לעזור לכם?

he_ILHebrew
דילוג לתוכן