חלק מתהליך הרילוקיישן לקפריסין מגיע השלב בו מתחילים לחשוב גם על ביטוח רפואי בקפריסין. כשמדברים על בתי חולים ומרפאות בקפריסין עולות השאלות האם אנחנו צריכים ביטוח רפואי פרטי. בתאריך 24.06.2024, קיימתי וובינר עם חברת ביטוח מקומית Cosmos Insurance וסוכנות ביטוח נסיעות לחו”ל Safe4You. במהלך הוובינר דיברנו על חשיבות הביטוח הרפואי הפרטי בקפריסין והמוצרים השונים.
כחלק מהשאלות הקבועות שאני מקבל ממשפחות שאני מלווה אותם בתהליך, החלטתי לרשום כמה דברים שיכולים לסייע למי שמתכנן לבצע רילוקיישן לקפריסין.
בואו נצא לדרך
כל אדם שמבצע רילוקיישן לקפריסין חייב לרכוש ביטוח רפואי על מנת לקבל את הויזה, ללא קשר האם יש לך דרכון אירופאי או ישראלי בלבד. (Immigration Insurance for (MEU1/2/3, MUKW 1/2/3, Pink&Yellow Slip, Plan A)
כל חברת הביטוח מציעות מוצר אחיד ודומה החל מ-120 אירו שנתי שבו הם עומדים בקריטריונים של מחלקת ההגירה בקפריסין, עם זאת חשוב להבין שהמוצר לא באמת מכסה אתכם כמו שאתם חושבים ויש השתתפות עצמית מאוד גדולה.
אז מה הרוב עושים?
רוב הישראלים שמבצעים רילוקיישן לקפריסין רוכשים ביטוח רפואי פרטי דרך חברת ביטוח מקומית או חברה עולמית, למשל Cosmos, Universal, Metlife, AIG ואפילו דיוויד שילד/פספורטקארד.
כישראלים, אנחנו רגילים להיות רשומים בקופת חולים שבה אנחנו יכולים ללכת לרופא בכל רגע נתון. בקפריסין זה מאוד דומה תחת ביטוח GESY שמאפשר לקבל טיפול רפואי ממלכתי ציבורי. עם זאת רוב הזרים מחזיקים בביטוח פרטי בקפריסין מכמה סיבות- כמו ההבדל בין בית חולים ציבורי לטיפול פרטי, מהירות התור, רופאים וכו’- נשמע לכם מוכר? כן, זה קיים ולא רק בישראל.
ביטוח GESY הוא מעולה למי שצריך טיפולים רגילים אבל לא כל אחד זכאי להירשם ל-GESY.
אז איך זה עובד?
- כל אדם המחזיק בדרכון אירופאי ונרשם כתושב בקפריסין מקבל אישור שהייה הנקרא Yellow Slip. מאותו רגע ניתן להירשם למערכת הבריאות הכללית של קפריסין.
- פתיחת חברה: ניתן לפתוח חברה בקפריסין ולרשום את עצמכם ואת המשפחה ב-GESY.
- ויזת עבודה: קיבלתם אישור עבודה? תבדקו עם המעסיק על האפשרות להירשם ל-GESY.
- PR- קבלת תושבות על ידי רכישת נכס נדל”ן מעל 300,000 אירו + מע”מ.
מוזמנים לקרוא עוד באתר המקומי
האם חברות הביטוח בקפריסין מבקשות מסמכים מהרופא בישראל לפני הרילוקיישן לקפריסין?
חברת הביטוח תשלח לכם טופס הרשמה שבו תצטרכו לציין את המצב הרפואי שלכם. אם אין לכם היסטוריה רפואית יתכן וחברת הביטוח לא תבקש פרטים נוספים.
יש היסטוריה רפואית? (תלוי מקרה) יבקשו מכם מסמכים רפואיים המסבירים איזה תרופות אתם לוקחים, כמה זמן, כל כמה זמן אתם במעקב, האם היה ניתוח לאחרונה ועוד.
האם חברת הביטוח יכולה לסרב לבקשה שלי לרכוש ביטוח רפואי בעת הרילוקיישן לקפריסין?
התשובה הכללית היא כן – תלוי מקרה.
כמו בישראל ובכל מקום אחר בעולם, עולם הביטוח הוא עסק לכל דבר ועניין וחברות הביטוח רוצות להרוויח. צריך להבין שבמידה ויש מצב רפואי קיים וחמור, חברת הביטוח יכולה לסרב לקבל אתכם. חשוב להדגיש שגם בישראל זה יכול לקרות, אם אתם מבוטחים היום בחברה מסויימת ורוצים לעבור לחברה אחרת.
ברוב המקרים- חברת הביטוח תבדוק אפשרות להחריג את המצב הרפואי ותהיו מכוסים בשאר הדברים חוץ מהמצב הקיים שלכם.
ניתן לבדוק אפשרות לשלם סכום גבוהה יותר בכל חודש כדי שתהיו מכוסים גם בנושא של ההיסטוריה הרפואית.
איך אני משיג תרופות בקפריסין? האם יש תרופות כמו בישראל?
כשהייתי עם לקוחות בקפריסין במהלך חודש יוני עצרנו לבדוק בבית מרקחת לגבי התרופות שלהם. הלקוחות חזרו לישראל רגועים ושמחים. הלקוחות הגיעו לדלפק וגילו ש-95% מהתרופות נמצאות גם בקפריסין וחלק מהתרופות לא צריך מרשם! צריך לזכור שבישראל קופת החולים מסבסדת את התרופה ולכן המחיר יכול להיות קצת יותר גבוהה ממה שאתם רגילים לשלם בישראל. תוכלו כמובן להשתמש ב-GESY או ביטוח הפרטי כדי לרכוש את התרופות.
מהם עלויות הביטוח בקפריסין?
השאלה שכולם שואלים ואין עליה תשובה, הרי זה משתנה בהתאם לגיל, מצב רפואי ועוד.
באופן כללי, אני ביקשתי מחברת הביטוח לספק הצעה ללקוחות שלי כדי להראות דוגמא. למשל למשפחה של הורים (ללא עבר ביטוחי בגילאי 44-47) + ילדה.
עלות הביטוח למוצר מעולה ודיי פופולארי הוא כ-300 אירו חודשי למשפחה.
האם אני יכול לרכוש ביטוח נסיעות לחו”ל ולא ביטוח רילוקיישן לקפריסין?
התשובה היא כן, אבל – ביטוח נסיעות לחו”ל מכסה אתכם אך ורק בעת מקרה חירום ולא לבדיקות שגרתיות, כמו דם או ללכת לרופא כי כואב הראש. ביטוח נסיעות לחו”ל לרוב יהיה יותר יקר מביטוח רילוקיישן.
בנוסף, למי שמתכנן לנתק תושבות בישראל- עליכם לבדוק עם רואה חשבון המתמחה במיסוי בינלאומי האם ביטוח נסיעות לחו”ל “מסבך” אתכם עם הרצון לנתק תושבות.
נקודת בונוס:
רוב הביטוחים הרפואיים הפרטיים בקפריסין מאפשרים לקבל טיפול גם בישראל. תבדקו שבפוליסה מופיע קפריסין, אירופה וישראל.
נשים בהריון/ חושבות להכנס להריון?
כמו בישראל, יש תקופת המתנה של 12 חודשים כדי שתוכלו להיות מבוטחות בפוליסה.
בוובינר שהתקיים אתמול, חברת הביטוח סיפרה על הרפואה הפרטית בקפריסין. מרבית החברות מספקות מוצרים וכיסויים דומים. עם זאת, חשוב לקבל המלצות מכיוון שיש חברות שיודעות רק לחייב אבל לא יודעות לשלם בעת מקרה הביטוח.
אז כל מה שנשאר לכם לשאול הוא: איך אני יודע באיזה חברת ביטוח לבחור ולמי לפנות?
אני והלקוחות עובדים עם חברת Cosmos Insurance בקפריסין מכיוון שיש להם מחירים אטרקטיביים והחברה משלמת בעת המקרה. מעבר לכך, ניתן לקבל גם הסבר והצעה דרך חברת Safe4You.
תגידו שהגעתם בעקבות הפוסט הזה ותקבל עד 10% הנחה.
- כל הנאמר הינו על בסיס מידע אישי שלי ומשיחות עם אנשים מקצוע בקפריסין. המידע לא מהווה ייעוץ משפטי או מקצועי.